fb pixel

10 tips om uw huis te fotograferen voor verkoop

img author

08-06-2020

Uw huis fotograferen voor verkoop? Ontdek 10 tips voor de mooiste foto’s

Een huis fotograferen voor verkoop is de allereerste en één van de belangrijkste stappen in het verkoopproces. Wij werken daarom samen met een gespecialiseerd fotografiebureau dat er alles aan zal doen om uw woning of appartement op zijn best te presenteren. De kracht van professionele fotografie valt dan ook niet te onderschatten.

Een aantal zaken kan u echter zelf ondernemen om het mooiste resultaat te bekomen. Neem daarbij in acht dat een interieur heel persoonlijk is, en dat de aandacht van de potentiële koper naar de ruimtes zelf getrokken moet worden, en niet naar uw inrichting. 

Het is uiteindelijk de herinnering aan de ruime en lichte woonkamer die moet achterblijven, niet de hoeveelheid spullen die als 1e de aandacht trok. Daarom kan u deze 10 tips in het achterhoofd houden:  

10 tips om uw huis te fotograferen voor verkoop

  • Open alle gordijnen of rolluiken om zo veel mogelijk natuurlijk daglicht binnen te laten komen;
  • Schakel alle verlichting in alle kamers in, samen met de open haard indien aanwezig om gezelligheid te laten primeren;
  • Verwijder alle persoonlijke spullen: handtassen, boekentassen, speelgoed, zeer aanwezige fotokaders, kattenbak, hondenmand, kinderstoel,  hang jassen in de kast in plaats van aan de muur,...
  • Maak alle bedden netjes op en voorzie ze van neutraal beddengoed. Te opvallend beddengoed zuigt de aandacht naar zich toe. Dat is niet het doel van de foto.
  • Berg alle kleine spullen in de badkamer op zoals handdoeken, tandenborstels, make-up spullen, badmat, haardroger…. Neem ook geen douche vlak voor iemand uw huis fotografeert voor verkoop. Zo vermijdt u aangedampte ramen.
  • Beperk het aantal elektrische apparaten en kleinere voorwerpen in de keuken. Hoe minder afleiding op de foto, hoe beter.
  • Berg in het bureau alle administratie en kantoormateriaal op, en zorg ervoor dat er geen grote hoeveelheid stekkers zichtbaar is. 
  • Maai uw gazon voordat iemand uw huis fotografeert voor verkoop. Berg ook al het tuinmateriaal zo goed mogelijk op voor een clean shot van uw gazon. De parasol opent u best bij mooi weer, en ook het rolluik van het zwembad mag u zeker openen. Terrassen of tuinmeubilair met groene aanslag, neemt u best eerst grondig onder handen. Een verzorgde tuin resulteert altijd in knappe foto’s.
  • Plaats de auto(s) even op straat, en niet in de garage of op de oprit 
  • Verse bloemen, een mooi gedekte, maar sobere tafel, een gezellig aangeklede tuinset, … dragen bij tot een positieve eerste indruk en zijn zeer gewenst.

Wat kan u verwachten?

  • Afhankelijk van de woning zijn onze fotografen ongeveer een uurtje in de weer om uw huis te fotograferen voor verkoop.
  • Zij meten de volledige woning op en maken op basis daarvan de interactieve plannen. Indien u over grondplannen van de woning beschikt, ook al zijn deze niet meer 100% correct, dan zou het fijn zijn om deze klaar te leggen.
  • De fotograaf heeft een strakke planning en wil u uiteraard ter plaatse nog adviseren, maar is niet in de mogelijkheid om de woning zelf op te ruimen. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om bovenstaande richtlijnen in acht te nemen.
  • Afhankelijk van de hoeveelheid werk, duurt het 2 à 3 dagen alvorens wij de afgewerkte fotoreportage ontvangen. Samen met de door ons uitgeschreven presentatie, bezorgen wij u dit ter nazicht. We gaan pas online als ook u 100% tevreden bent !